Dakwerken: een dakkapel

Wanneer we langer in een huis wonen kan de situatie zich voordoen dat we een extra kamer nodig hebben. Dat kan gewoon voor een extra werkkamer zijn, maar ook misschien wel door een gezinsuitbreiding. Dan gaat u naar een oplossing zoeken. U zou een uitbouw aan uw bestaande woning kunnen maken. Daar komt echter heel wat bij kijken. U zal eerst een tekening moeten laten maken door een architect. Deze tekening moet worden goedgekeurd. Wanneer hij goedgekeurd is moet u een aannemer in de arm nemen. Deze zal dan eerst alles berekenen wat het allemaal zal gaan kosten. Ook moeten er nieuwe raamkozijnen geplaatst worden, enzovoort. De kosten voor het geheel zijn aanzienlijk. Alles moet namelijk betaald worden. Dat zijn bijvoorbeeld de architect, aannemer, metselaar, elektricien, loodgieter, stukadoor en anderen. Dat zal een aannemer allemaal in zijn offerte meenemen.


Het dakkapel

Het is eenvoudiger om een dakkapel op het schuine dak te plaatsen. Hierdoor kunt u ook een extra ruimte creëren. Voor het plaatsen van een dakkapel moet u wel toestemming van de gemeente hebben. Vaak krijgt u toestemming om hem aan de achterzijde van het dak te plaatsen. U moet eerst nagaan wat u wilt laten plaatsen. Ook kunt u de kosten ongeveer berekenen. De grootte is van invloed op de kosten zoals ook het materiaal. Een kunststof dakkapel is duurder dan een van hout. Hout moet u echter met een vaste regelmaat schilderen. Omdat een dakkapel hoog is geplaatst zal u een schilder moeten inhuren en daaraan zijn kosten verbonden. De meerprijs van een kunststof dakkapel zal zich snel terugverdienen. Ook de ramen zijn van invloed op de prijs. Moeten het vaste ramen worden of ramen die u open kunt doen. Het is belangrijk dat u minimaal een raam open moet kunnen doen om alles te kunnen luchten. Moet het enkel of dubbel glas worden? Ga, voordat u een keus maakt eerst in enkele showrooms kijken.


Aannemer

Wanneer u een aannemer de dakkapel wilt laten bouwen of plaatsen, moet u eerst enkele offertes opvragen. Wanneer u die binnen heeft, moet u die aannemer kiezen waarin u veel vertrouwen hebt. Het is ook mogelijk om een kant en klare dakkapel te kopen. Deze wordt in de fabriek helemaal kant en klaar gemaakt. Hij wordt dan met een kraan op de afgesproken dag, op het door de aannemer gemaakte gat, op het dak geplaatst. De aannemer heeft vervolgens een dag nodig om alles af te werken. Deze methode wordt vooral de laatste jaren veelvuldig gebruikt. Ook kunt u op deze manier een kunststof dakkapel laten plaatsen.

Delen